12 načina protiv glavobolje

 

Ako koga neprekidno boli glava, neka dva do tri puta dnevno masira glavu (8 dana) jakom dobrom domaćom rakijom (komovicom).

Glavobolja je nesnosna bolest. Za njeno zaustavljanje, pored farmaceutskih lijekova, tu je i priroda. Ispred vas su učinkoviti, a opet prirodni lijekovi protiv glavobolje s čijim isprobavanjem ne možete pogriješiti!

1. 2-3 glavice crvenog luka sameljite na stroju za mljevenje mesa. To se pomiješa s finim uljem i doda malo soli. Tom smjesom masira se glava, zatim se ta masa stavi u gustu krpu i priveže na glavu. Preko krpe stavi se suha marama i malo prilegne.

2. Korijen maslačka, korijen angelike, matičnjaka - jedaća žlica; majčine dušice — pola jedaće žlice; bazgovog cvijeta — jedaća žlica; metvice — dvije jedaće žlice. Sve se to dobro promiješa i od te mješavine jedaća žlica prelije s 2 decilitra ključale vode i ostavi stajati 10—15 minuta. Nakon toga se ocijedi i pije hladno više puta na dan.

3. Kičice, lincure - po jedaća žlica, korijen odoljena - 2 jedaće žlice. Dobro promiješati i od te mješavine jedaću žlicu preliti s 2 decilitra ključale vode. Ostalo kao pod 2.

4. Od jednog povećeg limuna iscijedi se sok i dobro promiješa sa žlicom fino samljevene prave kave. To se popije i malo prilegne.

5. Odoljena - 2 jedaće žlice, steže - jedaća žlica, kima - pola jedaće žlice kuha se u mlijeku i toplo pije više puta na dan.

6. Nekoliko listova od glavice kupusa stavi se u pećnicu da se smekšaju i ugriju. Time se obloži glava triput dnevno, sve dok bol ne prođe.

7. Ako koga neprekidno boli glava, neka dva do tri puta dnevno masira glavu (8 dana) jakom dobrom domaćom rakijom (komovicom).

8. Bolovi koji 'trgaju' u glavi, zubima ili ušima prestat će ako na tavicu stavimo po žlicu oljupine od bijelog luka, oljupine od crvenog luka, kamilice, lovorova lista, borovice i ružmarina. Nakapati malo finog ulja te grijati. Kad se najviše dimi (ne smije gorjeti), držati nad dimom složen topao ručnik. Kad se ručnik napuni dimom, hitro ga povezati djetetu ili odrasloj osobi na glavu. Preko toga svezati još jedan čist topao ručnik. Ako kod prvog postupka bolovi ne prođu, treba postupak ponoviti.

9. Ako dijete boli glava, treba naribati sirov krumpir i krpom pričvrstiti na čelo. Noge moraju biti tople.

10. Limunov sok sa jednakim dijelom vode zaslađen šećerom. Uzima se nekoliko puta dnevno.

11. Ako patimo od živčane glavobolje, treba stavljati obloge od kvasca (germe) — 10 g — pomiješane sa žlicom meda.

12. Kad god zaboli glava, bolna mjesta treba (čelo, vrat) masirati s jakom komovom ili šljivovom rakijom.

 • Fat Burner...

  Fat Burner...

  Fat Burner Fat Burner omogućava pojačano pretvaranje masnog tkivau energiju, blokira nastanak novih masnih stanica, povećavaosjećaj sitosti i smanjuje apetit. Stoga se preporuča svima...

  Pročitaj članak...

 • Kosti i zglobovi...

  Kosti i zglobovi...

  Kosti i zglobovi ne 'škripe' uz pravilnu vježbu i hranu Redovito istežite vrat i ramena te jačajte kukove kako biste zaštitili...

  Pročitaj članak...

 • Što su proteini?

  Što su proteini?

  Što su proteini? Proteini ili bjelančevine su tvari koje označavaju sve oblike živih organizama. Naziv dolazi od grčke riječi protos ili...

  Pročitaj članak...

©  Ben Hur 2014. All Rights Reserved.

Top Free Bets Bonuses view here.