Melatonin Time Release

Pogodan je za osobe koje imaju problema utonuti u san i/ ili imaju isprekidan san te se tijekom noći bude.
Opis proizvoda

Opis proizvoda:
Natrol® Melatonin TR (Time Release, s vremenskim otpuštanjem) pogodan je za osobe koje imaju problema utonuti u san i/ili imaju isprekidan san te se tijekom noći bude. 

Karakteristike proizvoda:
* Najprodavaniji melatonin u SAD-u 
* Sadrži 1 mg najkvalitetnijeg melatonina i 10 mg vitamina B6 
* S vremenskim otpuštanjem tijekom 8 sati 

Tableta s vremenskim otpuštanjem osigurava konstantnu prisutnost melatonina u organizmu tijekom 8 sati. Uz melatonin tableta sadrži 10 mg vitamina B-6 koji ima važnu ulogu u proizvodnji serotonina tako da ovakva kombinacija osigurava da se probudimo svježi i odmorni. Suplementacija vitaminom B6 prije spavanja značajno umanjuje i pojavu grčeva u nogama. 

Melatonin je hormon. EFSA, European Food Safety Agency, dopušta zdravstvenu tvrdnju za melatonin kao dodatak prehrani: "Doprinosi skraćenju vremena potrebnog za padanje u san". Najčešća upotreba melatonina je za skraćivanje vremena potrebnog za utonuti u san, osiguranje neprekinutog sna iregulaciju normalnog ciklusa spavanja izazvanog naglim promjenama vremenskih zona (tzv. "Jet lag"). 

Liječnici uglavnom sugeriraju uzimanje 1-3 mg melatonina 30 minuta prije odlaska na spavanje. U određenim slučajevima potrebne su i doze od 5 mg melatonina, ali s količinama ne treba pretjerivati jer više ne znači nužno i bolje. Dozu je moguće povećati ukoliko se vrijeme potrebno za utonuti u san s jednom tabletom ne skraćuje za barem pola sata, odnosno potrebno ju je smanjiti ukoliko ujutro osjećamo mamurluk. 

Osobe koje pate od autoimunih bolesti poput multiple skleroze ne bi trebale uzimati melatonin. Nije za mlađe od 18 godina. Ne preporuča se trudnicama i dojiljama. Ne treba ga uzimati po danu. 

Način primjene: 1 tableta 20 minuta prije odlaska na počinak. 

Pakiranje: 90 tableta 

©  Ben Hur 2014. All Rights Reserved.

Top Free Bets Bonuses view here.