Omega-3 Krill Oil 1000mg

super omega s astaksantinom
Opis proizvoda

Što je Omega-3 Krill Oil?

Natrol® Omega-3 Krill Oil su kapsule s 1000 mg NKO™ omega-3 ulja iz krill račića. NKO™ je zaštićeno ime Neptune Technologies and Bioressources i smatra se najkvalitetnijim izvorom ulja račića izlovljenih u regiji Antarktika. Krill račići su pri samom dnu prehrambenog lanca i hrane se algama bogatim astaksantinom. Otuda im, kao i nekim njihovim većim srodnicima, crvena boja oklopa.

Omega-3 Krill ili Omega-3 riblje ulje?

Kapsule Omega-3 iz Krill-a sadrže manje DHA i EPA omega-3 no one iz ribljeg ulja, međutim DHA i EPA iz krill ulja vezane su uz fosfolipide, a one iz ribljeg ulja uz trigliceride, što omogućava mnogo veću iskoristivost u organizmu. Prema dostupnim studijama ta je iskoristivost veća za oko 2,5 puta. Još je izraženija razlika u djelovanju kod osoba s izrazito povišenim razinama LDL ili "lošeg" kolesterola. Prema studiji na 120 ispitanika, s kontrolnom placebo skupinom, NKO krill ulje je reduciralo LDL kolesterol za 34%, a povisilo HDL za 43,5% u odnosu na placebo skupinu, dok je riblje ulje snizilo LDL za 4,6%, a povisilo HDL za 4,2%*

Nekoliko dobro izvedenih studija s placebo skupinama pokazalo je blagotvorno djelovanje Krill ulja na sindrome PMS-a i menstrualnih grčeva, dok su nedovoljno kvalitetno izvedene studije ukazale na moguće pozitivno djelovanje kod bolnih stanja zglobova - podjednako kod osteo i reumatoidnog artritisa.
Uzimanje Omega-3 Krill ulja, kao i Omega-3 iz ribljeg ulja, ima i druga blagotvorna djelovanja, pa tako EFSA (European Food Safety Authority) odobrava tvrdnje da pomaže normalnu funkciju srca, mozga i vida.
Prema EFSA-i, blagotvoran učinak EPA i DHA na srce postiže uzimanjem najmanje 250 mg (kombinirano) ovih masnih kiselina dnevno.

Sadržaj: 30 soft-gel kapsula

 

Način uzimanja: 1 kapsula , jednom do dva puta dnevno, uz obrok.

 

Često postavljana pitanja:

 

P. Zbog čega uzinmati Omega-3?
O. Omega-3 ulje dobro je za srce, oči, kosti i mozak.

P. Postoje li kontraindikacije?
O. Osobe s alergijama na školjkaše ne bi trebale uzimati Krill Oil. Osobe koje uzimaju ljekove koji razrjeđuju krv, poput aspirina, heparina i nesteroidnih ljekova protiv upala, poput ibuprofena, prije konzumacije krill ulja, ali i ribljeg ulja, trebale bi se posavjetovati s liječnikom. Jednako, na oprezu trebaju biti i osobe koje u isto vrijeme uzimaju pripravke ginkga ili češnjaka koji povećavaju rizik od krvarenja.

 

Ovaj proizvod ne sadrži: kvasac, kukuruz, mlijeko, jaja, gluten, umjetne boje i arome, pridodan šećer, škrob ili prezervative.

©  Ben Hur 2014. All Rights Reserved.

Top Free Bets Bonuses view here.