BETA CAROTENE

Za zaštitu kože od negativnog utjecaja UV zraka
Opis proizvoda

Beta-karoten je pigment koji se nalazi u žutom i narančastom voću te u tamno zelenom povrću (npr. špinat) koji se u tijelu pretvara u vitamin A.

Vitamin A i beta-karoten su ključni u borbi protiv slobodnih radikala i uništavanju kancerogenih tvari (koje dovode do raka), pomažu protiv srčanih oboljenja te smanjuju nivo kolesterola. Vitamin A je vrlo važan i za očuvanje zdrave kože, kostiju, noktiju i zubi te je imperativan za stvaranje imunoglobulina (vrste obrambenih stanica). Sprječava noćno sljepilo i rješava kožne poremećaje (akne i ispucanost kože) jer obnavlja epitel (prvi sloj kože). Kao i vitamin E, beta-karoten usporava proces starenja, ali je važno napomenuti da antibiotici i laksativi koji smanjuju kolesterol u krvi smanjuju i njegovu učinkovitost. 

Nedostatak beta-karotena je ozbiljan problem jer dovodi do raka dojke, jajnika, pluća i prostate, kao i do ateroskleroze i PMS-a. KAL-ov Beta Carotene je dodatak prehrani koji nadopunjava nedostatak vitamina A u tijelu, a osim što djeluje preventivno, pomaže i kožnim poremećajima te osobama koje se izlažu sunčevim zrakama.

©  Ben Hur 2014. All Rights Reserved.

Top Free Bets Bonuses view here.