Vitamin E-200

4 vrste tokoferola u uljnoj mješavini.
Opis proizvoda
  • 4 vrste tokoferola u uljnoj mješavini
  • moćni antioksidans

Vitamin E je jedan od najboljih antioksidanta, kojin štiti stanice od djelovanja slobodnih radikala. Sastoji od više sličnih supstanci, odnosno tokoferola, a najvažniji među njima je α-tokoferol koji je i najzastupljeniji te pokazuje naveću biološku aktivnost. Proizvod Vitamin E-200 je superiorna formula koja sadrži 4 vrste tokoferola u uljnoj mješavini.

 

Vitamin E razrjeđuje krv te tako poboljšava cirkulaciju i sprječava stvaranje krvnih ugrušaka. Djeluje preventivno protiv pojave moždanog udara ili infarkta, te štiti od razvoja ateroskleroze. Istraživanja su pokazala kako svakodnevna konzumacija 400 do 800 IU vitamina smanjuje mogućnost dobivanja infarkta i moždanog udara za više od 70 posto!

Kao antioksidant, ovaj vitamin sprječava oksidaciju polinezasićenih masnih kiselina te štiti membranske lipide od oksidacije što sprječava prerano starenje i propadanje stanica. Dobar je za kožu, pomaže smanjenju upale, ublažava menstrualne bolove, migrene, sprječava razvoj mrene te zajedno sa selenom podiže imunitet.

 

Proizvod Vitamin E-200 posebno se preporučuje osobama starijim od 45 godina kao prevencija te onima koji su u rizičnoj skupini za moždani udar ili infarkt.

 

Preporučena doza proizvoda Vitamin E- 200 je 1 do 3 kapsule dnevno. . Uz konzumaciju ovog dodatka prehrani, preporučuje se uravnotežena prehrana i zdrav način života.

 

Sastojci u jednoj kapsuli:

VITAMIN E (d-alfa tokoferol plus mix tokoferola: d-beta, d-delta i d-gama) 200 IU, 134 mg (1340 %RDA)

©  Ben Hur 2014. All Rights Reserved.

Top Free Bets Bonuses view here.