Vitamin B-50

Proizvod Vitamin B- 50 sadrži sve vitamine B skupine koji su esencijalni nutrijenti za metabolizam.
Opis proizvoda

Proizvod Vitamin B- 50 sadrži sve vitamine B skupine koji su esencijalni nutrijenti za metabolizam i proizvodnju energije te imaju brojne važne zadaće u organizmu. Fiziološka funkcija im je usko povezana pa nedostatak jednog vitamina iz B kompleksa može dovesti do poremećaja u funkciji drugih pa je izrazito bitno nadoknađivati sve vitamine iz skupine.

 

Vitamin B-1 je zadužen za dobro raspoloženje, pomaže u stvaranju energije te jača srce. Vitamin B-2 se brine za sprječavanje pojave staračke mrene te pomaže kod migrena. Vitamin B-3 (niacin) poboljšava cirkulaciju, stabilizira razinu šećera u krvi, pomaže prerađivanje masti u organizmu i snižavanje kolesterola te može pomoći u sprječavanju napredovanja dijabetesa tipa II.

Vitamin B-5 pomaže pretvaranje ugljikohidrata i masti u energiju, podržava rad nadbubrežnih žlijezda te pomaže kod stresa, kroničnog umora i migrene. Vitamin B-6 potiče rad imunološkog sustava, prijenos živčanih impulsa, metabolizam energije i sintezu crvenih krvnih stanica. Vitamin B-12 sudjeluje u proizvodnji crvenih krvnih zrnaca, neophodan je za apsorpciju željeza, a važan je i za proizvodnju genetskog materijala RNA i DNA, te mijelina.

Vitamini B-6 i B-12 su i iznimno korisni kod depresije i nesanice, pomažu u sprečavanju bolesti srca, krvnih žila i moždanog udara..

 

Manjak vitamina iz B skupine može uzrokovati anemiju, probleme s kožom, kosom i noktima. Također, deficit B6 i B12 vitamina, povezan je s rizikom od nastanka atroskeroze i bolestima krvožilnog sustava, u prvom redu povišenog kolesterola.

 

Posebno se preporučuje nadopuna vitamina iz B skupine osobama koje pate od umora, manjka energije, stresa, loše koncentracije i kožnih problema.

 

Proizvod B-50 (50 kapsula, cijena 110 kn) sadrži i folnu kiselinu koja štiti od nastanka prirođenih defekata pa se preporučuje trudnicama. Također, sudjeluje u sintezi eritrocita pa pomaže liječenje anemije. Zatim, kolin koji poboljšava pamćenje i rad mozga te biotin koji pomaže kontrolu glukoze u krvi te blagotvorno djeluje na kosu i nokte. Vitamini B-6 i B-12 u suradnji s folnom kiselinom doprinose smanjenju rizika od infarkta i moždanog udara.

 

 

Preporučena doza proizvoda Vitamin B- 50 je 1 do 3 kapsule dnevno. Proizvod je namijenjen odraslim osobama kao prehrambeni dodatak.

NAPOMENA: Korištenje proizvoda Vitamin B- 50 se ponekad može izazvati prolazno crvenilo ili osjećaj bockanja i topline, što je rezultat širenja kapilara i poboljšanja cirkulacije, te ovaj osjet ne treba pobrkati sa alergijom na proizvod.

 

Sastojci u jednoj kapsuli:

 

Vitamin B-1 (tiamin HCL), 50 mg (3572 %RDA)

Vitamin B-2 (riboflavin), 50 mg (3124 %RDA)

Vitamin B-3 (niacin), 50 mg (278 %RDA)

Vitamin B-6 (piridoksin HCL), 50 mg (2500 %RDA)

Folna kiselina, 400 µg (200 %RDA)

Vitamin B-12 (cijanokobalamin), 50 µg (5000 %RDA)

Biotin, 50 µg (33 %RDA)

Vitamin B-5 Pantotenska kiselina (d-kalcij pantotenat), 50 mg (833 %RDA)

Kolin (kolin bitartarat), 50 mg

Inozitol, 50 mg

PABA - Paraamino benzojeva kiselina, 50 mg

 

©  Ben Hur 2014. All Rights Reserved.

Top Free Bets Bonuses view here.