Vitamin A-4500

Vitamin A je odavno poznat kao zaštitnik očiju, no njegova uloga je daleko veća.
Opis proizvoda

Vitamin A je odavno poznat kao zaštitnik očiju, no njegova uloga je daleko veća. Ključan je za kontrolu rasta i razvoja stanica epitelnog tkiva i stvaranje vidnog pigmenta. Njegov nedostatak u organizmu donosi brojne poremećaje poput noćnog sljepila, dermatoloških i probavnih problema te problema sa sluznicom. Jedno istraživanje pokazalo je kako je vitamin A odličan kao pomoć pri disanju kod astmatičara.

 

Naše tijelo proizvodi vitamin A iz beta karotena koji unosimo u organizam, no to ne osigurava uvijek dovoljne količine tog vitamina. Naime, zalihe beta karotena se ponekad potroše djelujući kao antioksidant i štiteći rad imunološkog sustava pa tijelu ne ostaje dovoljno za pretvorbu u vitamin A, stoga ga je najbolje uzimati upravo u tom obliku, a ne u obliku beta karotena.

 

Učestale upale grla, problemi s kožom, čir na želucu i noćno sljepilo samo su neki od pokazatelja nedostatka vitamina A u organizmu. Vitamin A je važan za dobar vid, zdravu kožu i kosu te sluznice grla, nosa, dišnog i probavnog sustava zbog čega je nezamjenjiv dodatak osobama koje pate od alergija. U tijelu je izrazito potreban i za pravilan rast i razvoj kosti i zuba, a djelotvoran je i kod zacjeljivanja rana te pomaže liječenje nekih kožnih poremećaja kao što su akne, perutanje kože, akcemi, psorijaza i dr..

 

Preporučena doza proizvoda Vitamin A- 4500 (60 kapsula, cijena: 110 kn) je 1 do 3 kapsule dnevno. Za bolji učinak kod osoba koje pate od alergija, preporučamo korištenje Vitamina D-400, no trebalo bi ih uzimati odvojeno (idealno uz različite obroke).

Vitamin A i vitamin D su antagonisti i dugotrajno uzimanje samo jednog smanjuje razinu drugog u našem tijelu. Osobe koji dulje vremena uzimaju vitamin D smanjuju zalihe vitamina A koji je tada potrebno nadopuniti.

 

Sastojci u jednoj kapsuli:

 

Vitamin A (retinil palmitat) 4500 IU, 1350 µg (169 %RDA)

©  Ben Hur 2014. All Rights Reserved.

Top Free Bets Bonuses view here.