Željezo Complex

Za jačanje imunološkog sustava.
Opis proizvoda
  • za jačanje imunološkog sustava
  • 1 kapsula dnevno nakon jela

Željezo je izrazito bitno za jačanje imunološkog sustava i proizvodnju energije. Koristi se kod pojave anemije, ali i za smanjuje rizikaod herpesa ili kandide. Nedovoljno željeza u organizmu, između ostalog, uzrokuje teško disanje, anemiju, anoreksiju, gubitak kose i slabi imunološki sustav.

 

Željezo ima glavnu ulogu u proizvodnji hemoglobina u crvenim krvnim stanicama, koji je odgovoran za prijenos kisika iz pluća u stanice i tkiva. Što je željeza više u organizmu, bolji je prijenos kisika te samim time i više energije u tijelu.

 

Anemija je posljedica deficita željeza u tijelu, ali i ostalih faktora koji omogućuju njegovo iskorištavanje. Proizvod Iron Complex, osim željeza sadrži i sve ostale nužne faktore koji omogućuju apsorpciju i iskorištavanje željeza u tijelu. Vitamini B6 i B12  te folna kiselina i bakar, pomažu povišenje razine hemoglobina, odnosno crvenih krvnih zrnaca, te samim time i bolji prijenos kisika po tijelu. Vitamin C pomaže bolju apsorpciju, pa je neophodan sastojak ove iznimne formule.

 

Od manjka željeza više pate žene, nego muškarci, a glavni razlog tome je menstrualni ciklus. Nedostatak se može pojaviti i kod osoba koje provode redukcijsku dijetu, sportaša uslijed dugotrajnog iscrpljivanja te kod vegetarijanaca. Posebno se preporučuje nadoknada željeza kod trudnica, žena koje doje i djece u razvoju, zbog povećane potrebe za tim mineralom.

 

Sastojci u jednoj kapsuli:

 

Vitamin C (askorbinska kiselina), 150 mg (250 %RDA)

Vitamin B-6 (piridoksin HCL), 10 mg (500 %RDA)

Folna kiselina, 400 µg, (200 %RDA)

Vitamin B-12 (cijanokobalamin), 100 µg (1000 %RDA)

Željezo (željezni aminokiselinski kelat), 29 mg (207 %RDA)

Bakar (bakreni aminokiselinski kelat), 1 mg (87 %RDA)

©  Ben Hur 2014. All Rights Reserved.

Top Free Bets Bonuses view here.