Glucosamine Complex

Glucosamine Complex je cjelovita i snažna formula koja istovremeno ublažava bolove u zglobovima i obnavlja oštećenu hrskavicu.
Opis proizvoda

Glucosamine Complex je cjelovita i snažna formula koja istovremeno ublažava bolove u zglobovima i obnavlja oštećenu hrskavicu. Jedna studija je pokazala kako je jednomjesečno korištenje 1500 mg glukozamina jednako učinkovito kao i 1200 mg najkorištenijeg lijeka protiv boli! S tim da je kod onih koji su koristili samo sredstvo za ublažavanje bolova, glavni problem, odnosno oštećena hrskavica, ostao neotklonjen.

 

Glukozamin je prekursorna molekula koja sudjeluje u izgradnji tetiva, ligamenata i hrskavice. Neophodan je za konstrukciju i održavanje vezivnog tkiva, pogotovo hrskavice i lubrikantnih tekućina u tijelu. Osigurava zglobnoj hrskavici elastičnost i sposobnost ublažavanja udaraca te je čuva od oštećenja. Nažalost, već u srednjoj dobi, tijelo ga prestaje proizvoditi u dovoljnim količinama što dovodi do oteklina, ukočenosti zglobova i bolova. Zato ga često nužno nadomještati suplementima.

 

Kondroitin sulfat je složeni ugljikohidrat koji nalazimo u vezivnim tkivima svih sisavaca. U zglobnoj hrskavici kondroitin osigurava stvaranje sinovijalne tekućine u zglobu, a time i prehranu zgloba, kao i zaštitu od mehaničkih oštećenja. Štiti zdravu hrskavicu od preranog propadanja sprječavajući stvaranje određenih enzima koji oštećuju vezivna tkiva te neutralizirajući učinak drugih enzima koji sprječavaju transport hranjivih tvari u hrskavicu.

 

MSM je biološki aktivni sumpor koji ima snažno svojstvo formiranja kolagena, elastina, hrskavice i keratina, te je izuzetno povoljan za fleksibilnost, snagu i jačanje kostiju, zglobova, mišića i unutarnjih membrana. Također, zuzetno je moćno protuupalno sredstvo.

 

Vitamin C ima snažno antioksidativno djelovanje, učinkovit je protiv infekcija te je međuostalim važan za stvaranje kolagena, hrskavice, zubnog dentina.

 

Mangan se brine za čvrstoću hrskavice, a tamjan, vražja kandža i aloe vera, u ovu su formulu dodane radi svojih protuupalnih svojstava.

 

Proizvod Glucosamine Complex (60 tableta, cijena: 164,00 kn) odlična je nadopuna prehrani za sportaše te ljude koji imaju oštećenu hrskavicu, bolove u zglobovima, remuatodini artritis ili osteoartritis. Također, ovaj proizvod ubrzava oporavak kod iščašenja zgloba te jača zglobove čime se smanjuje mogućnost budućih ozljeda.

U slučajevima artritisa i kod teških upala, za optimalan učinak, preporuča se istovremeno korištenje i proizvoda Kalcij Complex (jer sadrži bor koji snažno potiskuje upalu) i Skin,Nails & Hair (jer sadrži silicij i biotin koji utječu na čvrstoću vezivnog tkiva u zglobu).

 

 

Sastojci u jednoj tableti:

 

Vitamin C (askorbinska kiselina), 100 mg (167 %RDA)

Mangan (mangan citrat), 3 mg (86 %RDA)

Glukozamin (HCL), 500 mg

Kondroitin (kalij sulfat), 250 mg

MSM (metilsulfometan - organski sumpor), 200 mg

Vražja kandža ekstrakt 4:1 (Harpagophytum procumbens), 133 mg

Tamjan (Boswellia serrata) standardiziran na 60-65% tamjanove kiseline, 100 mg

Aloe vera, 20 mg

©  Ben Hur 2014. All Rights Reserved.

Top Free Bets Bonuses view here.