Sangreen Pomi-t

POMI-T sanaga polifenola brokule, kurkume, nara i zelenog čaja u jednoj kapsuli
Opis proizvoda

 

 

 

POMI-T KLINIČKO ISPITIVANJE - RAK PROSTATE

                       

Pomi-T® je bio osmišljen za potrebe studije Nacionalnog instituta za istraživanje raka Velike Britanije kojom se željelo utvrditi sinergijsko djelovanje polifenola iz različitih izvora na stanice raka. Formulirao ga je tim liječnika, biokemičara, genetičara i nutricionista predvođen onkologom konzultantom i kliničkim profesorom sa Cambridge univerziteta mrcp. md. frct. R. Thomasom. Kombinirali su hranu iz različitih kategorija ( voće, povrće, začine i list) vodeći računa da niti jedna ne bude zastupljena u prevelikoj količini. Tako su u jednoj kapsuli dobili jedinstvene osobine njihovih polifenola u sinergijskom učinku.

Median-Percentage-Rise-PSAPrva eksperimentalna studija Pomi-T bila je sa muškarcima s rakom prostate zato jer je relativno čest i jer u ranim fazama bolesti ljudi uglavnom nisu bili na nikakvim drugim terapijama. Rezultati: Prosječna PSA promjena kod pacijenata u pomi-T grupe bio je porast od 14,7% , u usporedbi s rastom od 78,5% za pacijente u placebo skupini pa se stoga zaključilo da bi muškarci s rakom prostate imali zdravstvene dobrobiti od njegovog redovitog uzimanja jer bi ono moglo spriječiti progresiju bolesti koja bi vodila prema terapijama s većom toksičnosti.

Smatra se da će značajan broj muškaraca po ulasku u zrele godine razviti jedan od oblika poremećaja u radu prostate. Pomi-T® djeluje i preventivno u održavanju zdrave razine specifičnog antigena prostate (PSA) kod zdravih muškaraca.

Rezultati studije objavljeni su u vidu predavanja na najvećoj međunarodnoj konferenciji o raku ASCO ( Chicago 2013.). Od svih objavljenih radova na međunarodnom nivou samo se 10 njih iz sekcije urologija prezentira u vidu predavanja što govori o značaju dobivenih rezultata.

Pouzdani laboratorijski pokusi daju iste rezultate na većem broju različitih vrsta raka. Znanstveni odbor planira nastavak serije studija koje uključuju različite faze raka prostate i druge vrsta raka, kao što su, rak jajnika, dojke i rak debelog crijeva, ali trenutno se ne zna kada ćemo imati rezultate tih studija.

Prednosti polifenola

Prehrana bogata polifenolima, prirodnim biljnim fitokemikalijama koje se nalaze u zdravoj hrani povezana je s manjim rizikom od kroničnih bolesti kao što su:

- demencija

- visoki kolesterol

- artritis

- bolesti srca

- starenje kože

- makularna degeneracija

- brojne vrsta raka ( rak dojke, gušterače, jednjaka, jajnika, prostate i karcinoma kože)

Učinci polifenola nisu samo preventivni, njihovo je djelovanje snažno i u fazi nakon dijagnoze. Kod pacijenata oboljelih od raka dojke uočena je manja stopa ponovnog javljanja bolesti ako su jeli hranu bogatu polifenolima voće, povrće, soju i zeleni čaj.

zeleni-cajZeleni i crni čaj putem polifenolskog spoja epigalokatehin-galatapokazali su sposobnost blokiranja enzima ornitin dekarboksilaze pomoću kojeg stanice raka zaobilaze apoptozu( smoprogramiranu smrt). Zeleni čaj inhibira proliferaciju stanica raka dojke i prostate i angiogenezu.

cijena kurkumeKurkumin iz kurkume usporava rast stanica raka prostate blokiranjem staničnog ciklusa, povećava apoptozu i sprečava invaziju i migraciju stanica. On inhibira aktivnost tirozin kinaze EGFR posredovanjem cox-l iskazuje protuupalna svojstva i bez oštećivanja zdravih stanica inhibira rast matičnih stanica koje dovode do napredovanja raka dojke.

nar-aterosklerozaNar, bogat elaginskom kiselinom inhibira proliferaciju stanica raka prostate i inducira apoptozu u laboratorijskim studijama. U staničnim linijama tumora dojke povećava markere stanične adhezije, te smanjuje migracije koje su povezane s metastazama.

rak dojke 2Izoticijanat sulforaphane iz brokule zaustavlja rast i potiče apoptozu stanica raka. Redovito uzimanje brokule podregulira gene povezane s rastom raka, a pojačava djelovanje gena povezanih s suzbijanjem raka osobito u 50% populacije koji nose mutirani gen glutation S-transferaze.

Nakon kliničkog testiranja ocjenjeno je da postoji opravdani razlog za korištenje Pomi-T kapsula kao dodatne terapije u liječenju i prevenciji stoga se odlučilo krenuti u proizvodnju dodatka prehrani po dizajniranoj formulaciji. Proizvodnja je povjerena uglednom britanskom proizvođaču dodataka prehrani.

Sada Pomi-T kapsule možete kupiti i u Hrvatskoj.

Muškarci koji spadaju u skupinu testiranu unutar Pomi-T® ispitivanja trebali bi uzimati 2 kapsule dnevno.

Kada se Pomi-T® uzima u prevetivne svrhe dnevna doza ovisi o unosu hrane za taj dan. Na primjer, dan s dobrom prehranom koja je uključila puno tamnozelenog povrća, bobica, voća i čajeva zahtijevao bi samo jednu tabletu, dok bi u danu s malo voća i povrća 2-3 kapsule dnevno bile bolje.

 

Kapsule Pomi-T potpuno su prirodne i ne sadrže punila, konzervanse niti umjetna bojila.

Ovojnica je od želatina pa vegetarianci mogu otvoriti kapsulu i istresti sadržaj.

 

Sastojci                                                                                               u jednoj   kapsuli

Brokula (Brassica Oleracea), cvjetne glavice i stabljika                         150 mg  

Turmeric (curcuma Longa) korjen                                                              150 mg

Nar (Punica granatum L) sjemenka i plod                                                 150 mg  

Zeleni čaj (camellia sinesis) ekstrakt lista 5:1                                            30 mg

 

Cijena: 198,00 kn - 60 kapsula

 

 

 

 

©  Ben Hur 2014. All Rights Reserved.

Top Free Bets Bonuses view here.