GN Micellar Casein 85 1 kg

Micellar Casein 85 sadrži premium 85% kazein deriviran iz obranog mlijeka.
Opis proizvoda

 

 

 

GoNutrition® Micellar Casein 85 sadrži premium 85% kazein deriviran iz obranog mlijeka. Naročito je bogat esencijalnom amino kiselinom leucin i glutamičnom kiselinom. Ovaj protein je idealan za uzimanje prije spavanja ili između obroka, kako bi mišići u svako vrijeme imali dovoljno nutrijenata za izgradnju†.

 24g proteina po mjerici od 30g
 Izrazito bogat leucinom i glutamičnom kiselinom

 Protein spore razgradnje i postepenog otpuštanja

Što je micelarni kazein?

Micelarni kazein je protein proizveden mikrofiltracijom na niskim temperaturama kako bi se kazeinu očuvala prirodna, micelarna struktura. Proizvodni proces izdvajanja "običnog" kazeina, kalcijevog kazeinata, koristi kiseline šri čemu se oštećuje prirodna strukturu proteina. Upravo ta prirodna struktura micelarnog kazeina nakon konzumacije formira geloznu masu u želucu koja se vrlo sporo probavlja. Micelarni kazein je "najsporiji" protein i idealan je za uzimanje prije odlaska na počinak budući da će ga organizam iskorištavati satima. Istraživanjima je utvrđeno da će povišena koncentracija aminokiselina u krvotoku po konzumaciji micelarnog kazeina trajati i do sedam sati.

Po čemu se micelarni kazein razlikuje od mliječnog proteina?

Protein iz mlijeka prirodno se sastoji od 80% kalcijevog kazeinata i 20% proteina sirutke. Mliječni protein je također protein koji se duže probavlja. Sirtka se probavlja brzo, dok će se kazein probavljati duže. U micelarnom kazeinu nema proteina iz sirutke što znači da će se probavljati još duže.

Koja je razlika između kalcijevog kazeinata i micelarnog kazeina?

Kalcijev kazeinat je kazein izdvojen iz obranog mlijeka kemijskim procesom uz pomoć kiselina. Finalni proizvod proizveden ovim postupkim nema prirodnu micelarnu strukturu, već je denaturiran. Micelarni kazein koji se proizvodi mikrofiltracijom zadržava prirodnu strukturu i posjeduje veću bioraspoloživost. Ukratko, micelarni kazein je kvalitetniji protein od kalcijevog kazeinata.

Koje su glavne prednosti micelarnog kazeina i kada ga uzimati?

Za sportaše koji intenzivno rade na izgradnji mišićne mase, micelarni kazein je najbolji izvor aminokiselina za noć. Kako bi se izgradnja i oporavak mišića nastavila tijekom sna potrebno je osigurati postepenu razgradnju proteina i stalnu prisutnost aminokiselina u krvotoku, što je moguće postići jedino micelarnim kazeinom.

Koji se suplementi dobro slažu s Micelarnim kazeinom?

Micelarni kazein je spori protein koji je najbolje uzeti prije spavanja. Kako bi mišićima brzo stavili na raspolaganje dodatne količine aminokiselina ujutro ili poslije treninga GN predlaže "brze" proteine poput GN 100% Whey proteina. Također predlažemo Creapure® Creatine Monohydrate† kako bi dodatno pospješili prirast mišićne mase, veličinu mišića i snagu.

† Proteini doprinose rastu mišićne mase.
† Proteini doprinose održavanju mišićne mase.
† Proteini doprinose održavanju normalnih kostiju
† Kreatin povisuje tjelesne performanse u uzastopnim kratkotrajnim vježbama visokog intenziteta

 

 

 

©  Ben Hur 2014. All Rights Reserved.

Top Free Bets Bonuses view here.